BLOG

レシピ

ジーマーミ豆腐をもう一度チャレンジして作ったけど美味しくなかったし、バスクチーズケーキを作ってみたけど、こっちもあまり美味しくなかった、泣。その代わりに、KETOバナナケーキを作ったけど美味しくできた♡


1回目のジーマーミ豆腐チャレンジ↓

得意が不得意に。泣 | MAY YOU

沖縄名物ジーマーミ豆腐。普通の豆腐と違ってピーナッツから作っています。これ大好き♡ でも結構市販で売っているのは高いし、バカ食い出来ないから作ってみることにしたのです。 レシピは結構ネットに書いてあって簡単な作り方だと、…

KETOバナナケーキはココナッツフラワーで作りました。

なんなんでしょうね〜。
私は別に可愛いモデルでもなんでもないですけど、
バナナケーキ作っちゃいました。笑


なんか積み上げて写真撮るの流行ってない?

ココナッツフラワーを使ったようなレシピが
日本のレシピにあまりないから、
InstagramとかPinterestであさりました。

外国のお料理ブロガーの方達、すごいですね。

私が今回使ったレシピはこちら↓
これPinterest。

Chocolate Chip Coconut Flour Banana Bread [Video] | Recipe | Coconut flour banana bread, Flours banana bread, Coconut flour recipes

This coconut flour banana bread can be mixed together all in one bowl with 10 simple ingredients. Sweetened only with bananas, but still deliciously sweet!

こちらはブログ。

EASY Coconut Flour Banana Bread with Chocolate Chips

This coconut flour banana bread can be mixed together all in one bowl with 10 simple ingredients. Sweetened only with bananas, but still deliciously sweet!

あまり使っている人いないかもだけど、
Pinterestは便利だから使った方が良いです。
ピンをつけておくと後から探すのに楽。
詳細が書いてあるブログにいつでも移動できます。

このブログ(外国の方はみんなこの書き方。笑)、すごくないですか?ものすごい情報量…笑。レシピにたどり着くまでだいぶスクロールします。日本のお料理ブログってこんなにゴテゴテじゃなくって結構シンプルですよね?レシピも最初の方にすぐに書いている気がする。

日本の方が余白を重んじるからスッキリしたデザインの物が多い印象なので、このブログの書き方もびっくりです。笑


例外なくInstagramでも、ごちゃごちゃした感じ。
それはなんでも積み上げちゃうわw
本当ありとあらゆるところに違いがあって面白いw

View this post on Instagram

So I’m sure you guys have heard of sweetened condensed milk, but have you heard of sweetened condensed COCONUT MILK?! 🥛💃🏻 It’s a dairy-free and vegan alternative for regular sweetened condensed milk and can be swapped 1:1 in recipes. I have found a few brands that are making it now (@naturescharm and Let’s Do Organic via @edwardandsons), which you can probably find at specialty grocery stores. But you can totally make your own at home! It’s super simple to make and only requires two ingredients: canned coconut milk and sugar. I used coconut sugar, but you can use cane sugar as well, your milk will just have a darker color than if you used reg sugar. ⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣ Sweetened condensed coconut milk can be used in a variety of dessert recipes – everything from fudge to macaroons to my MAGIC COOKIE BARS! 💯 These bars are definitely a fan fave and for good reason… the combo of chocolate + toasted coconut + pecans is pure magic. 🍫🥥✨ They’re rich and so dang delicious, but are also made with healthier ingredients than the traditional recipe (also known as seven layer bars). Plus, they’re #vegan, #glutenfree and #grainfree!⁣⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣ Both recipes for the sweetened condensed coconut milk and magic cookie bars are linked in my bio (@eatingbirdfood). ⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣⁣ PS: I have a couple new recipes coming up that use sweetened condensed coconut milk so keep your eyes peeled! 👀

A post shared by Brittany Mullins (@eatingbirdfood) on

ちなみに食事系で好きなレシピは、Jamie Oliver。
超沢山レシピ載ってるから見て欲しい!

誰でもレシピを投稿出来る系のレシピとか、正直あまり好きじゃない。笑
昔作ったことあるけど、美味しくないレシピが結構ある。
作り方が悪いんじゃいのォ?って思った人、
私も最初は失敗しちゃったかな?と思ったよ、。

でも同じレシピで4回作ったけど全部美味しくなかった。
結局レシピ自体に問題があって、何度作ったって美味しくないものは美味しくない。
人気シェフのレシピ本買うのが1番失敗しない気がする。

じゃがいも3個とか書かれても、
それ大きいじゃがいも?
小さいの?
結局何グラム?
って感じだし、生卵1個って言われても
Mサイズ?Lサイズ?ってなる。
細かくってすみませ〜ん。

投稿系レシピには高確率で外れが潜んでいるので注意しましょう。

All recipes | Jamie Oliver

Explore this huge selection of delicious recipes that includes… easy desserts, delicious vegan and vegetarian dinner ideas, gorgeous pastas, easy bakes, and gluten-free recipes.

実はですね、お菓子を家では普段食べないようにしているから
毎日作ったお菓子を(失敗作も含め)
消費していたら軽く4kg太りました。(全然軽くない)

やばいなと思いつつもジムにも行けないし、
完全在宅してたんだけど意を決して(怖いけど)
軽くお散歩してみました。

といっても、公園とかじゃなくって人通りのない家の周りだけ。
20度超えて初夏を感じましたね〜。
しっかり桜も散ってるし、空は青いし、日差しも強い。
ちょっと歩くと汗ばむ感じ。
完全に初夏でした。

引きこもっていたら、めっちゃ気持ち良い季節に変わっていた。笑




種子島に行く予定だったGWは、ベランダで日光浴に決まりです。